REKORDAN BROJ UČESNIKA ŠKOLSKE OLIMPIJADE VOJVODINE IZ OPŠTINE ODŽACI

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) počinje narednog četvrtka, 19. maja u Zrenjaninu i trajaće do nedelje, 22. maja, uz učešće preko 6.000 sportista – osnovaca i srednjoškolaca – njihovih trenera, službenih lica, volontera i gostiju.

Školski sport opštine Odžaci će na ovoj najvećoj manifestaciji školskog sporta u Vojvodini ove godine imati rekordan broj učesnika koji su se kroz opštinska, okružna i međuokružna takmičenja plasirali i to čak 64 učenika. Delegaciju opštine Odžaci će sa nastavnicima koji su u pratnji dece činiti ukupno preko 70 članova.

Samo učešće je veliki uspeh školskog sporta naše opštine koji je od 2015 godine kada je bilo 437 učesnika na opštinskom nivou sada došao do nivoa 1034 učesnika sa napomenom da je i broj sportova povećan za bazične sportove (Male olimpijske igre, atletika, gimnastika, šah,…). 

S ponosom možemo konstatovati da je veliki uspeh napravljen u ženskom futsalu ali što je još važnije i u atletici kao i malim olimpijskim igrama koje su namenjene deci od prvog do trećeg razreda. Školska gimnastika već nekoliko godina ostvaruje velike rezultate na nivou Republike. Takođe i šah beleži sada već standardno dobre rezultate.

Pravilna strategija i dugogodišnje zalaganje za omasovljenje školskog sporta od strane Sportskog saveza opštine Odžaci uz podršku Opštine Odžaci je rezultiralo prvim velikim rezultatom NAJVEĆIM BROJEM UČESNIKA ŠKOLSKE OLIMPIJADE VOJVODINE IZ OPŠTINE ODŽACI.

Svim kvalifikovanim učenicima želimo puno sportske sreće i dobrih rezultata ali i da se dobro zabave i steknu nova iskustva.

Sportski savez opštine Odžaci

SPORTŠKOLA
FUTSAL OŠ ŽENSKA EKIPAOŠ “Nikola Tesla” Bački Brestovac 
FUTSAL SREDNJA ŠKOLA ŽENSKA EKIPAGimnazija i ekonomska škola “J.J.Zmaj” Odžaci
MALE OLIMPIJSKE IGRE 1 RAZREDOŠ “Bora Stanković” Karavukovo 12 učenika
MALE OLIMPIJSKE IGRE 2 RAZREDOŠ “Bora Stanković” Karavukovo 12 učenika
MALE OLIMPIJSKE IGRE 3 RAZREDOŠ “Bora Stanković” Karavukovo 12 učenika
ŠAHOŠ “Branko Radičević” Odžaci 1 učenik
GIMNASTIKA OŠ “Nikola Tesla” Bački Brestovac 1 učenik
ATLETIKAOŠ “Kosta Stamenković” Srpski Miletić 1 učenik
 OŠ “Miroslav Antić” Odžaci 1 učenik
 OŠ “Vuk Karadžić” Deronje 2 učenika
 OŠ “Nikola Tesla” Bački Brestovac 2 učenika
Podelite sadržaj ...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *