Školica sporta

RASPORED PO MESTIMA JE SLEDEĆI:

ODŽACI-SALA GIMNAZIJE -UTORAK I ČETVRTAK OD 17:30h I OD 18:15h
ODŽACI-B.RADIČEVIĆ-UTORAK I ČETVRTAK OD 16h I OD 17h
KARAVUKOVO-SREDA I PETAK OD 17h i od 18h
BOGOJEVO-PONEDELJAK I PETAK OD 12:20h
S.MILETIĆ-UTORAK I ČETVRTAK OD 16h
LALIĆ- UTORAK I ČETVRTAK OD 14.45h
RATKOVO- UTORAK I ČETVRTAK OD 14h
DERONJE-PONEDELJAK I SREDA OD16h
B.GRAČAC- UTORAK I ČETVRTAK16:15h
B.BRESTOVAC- PONEDELJAK I SREDA OD 15:15h

PROGRAM BESPLATNE ŠKOLICE SPORTA

Cilj Programa Besplatne školice sporta,namenjene deci nižih razreda osnovne škole i predškolcima, jeste da raznovrsnim i sistematskim motoričkim aktivnostima doprinese integralnom razvoju ličnosti učenika,razvoju motoričkih sposobnosti,usavršavanju i primeni motoričkih umenja,navika i teorijskih znanja u svakodnevnim i specifičnim uslovima života i rada, a sve to kroz promotivne treninge sportova.

Zadaci fizičkog vaspitanja dece mlađeg školskog doba i predškolaca- Podsticanje rasta,razvoja i uticanje na pravilno držanje tela učenika; -Razvoj motoričkih sposobnosti učenika; -Sticanje teorijskih znanja neophodnih za njihovo usvajanje i razumevanje suštine fizičkog vaspitanja; -Osposobljavanje učenika da stečena umenja,znanja i navike koriste u svakodnevnim uslovima života i rada; -STICANjE I RAZVIJANjE SVESTI O POTREBI ZDRAVLjA,ČUVANjA ZDRAVLjA …; -Zadovoljavanje osnovnih dečijih poteba za kretanjem i igrom;-Razvijanje koordinacije,gipkosti,ravnoteže,eksplozivne snage; -Sticanje motoričkih umenja u svim prirodnim oblicima kretanja u različitim uslovima: elementarnim igrama,ritmici,plesnim vežbama i vežbama na tlu; -Upoznavanje sa kretnim mogućnostima i ograničenjima sopstvenog tela; -Stvaranje preduslova za pravilno držanje tela; -Jačanje zdravlja i razvijanje higijenskih navika; -Formiranje i ovladavanje elementarnim oblicima kretanja-„motoričko opismenjavanje“; -Stvaranje uslova za socijalno prilagođavanje deteta na kolektivan život i rad; -Usmereni razvoj osnovnih motoričkih sposobnosti,prvenstveno brzine i koordinacije; -Primena stečenih znanja,umenja i navika u složenijim uslovima (kroz igru,takmičenja i sl.); -Estetsko izražavanje kretnjom i doživljavanje estetskih vrednosti…

PROMO ČASOVI BESPLATNE ŠKOLICE SPORTA ODRŽAVAĆE SE DVA PUTA NEDELjNO U SALI OSNOVNE ŠKOLE U VAŠEM MESTU I U SALI GIMNAZIJE I EKONOMSKE ŠKOLE U ODŽACIMA.

TERMINI ODRŽAVANjA TRENINGA SU ISTAKNUTI U OSNOVNIM ŠKOLAMA I PREDŠKOLSKOJ USTANOVI ILI NA SAJTU SPORTSKOG SAVEZA OPŠTINE ODŽACI www.sportodzaci.rs

Deca imaju priliku da se bliže upoznaju sa fizičkom vežbom i svim sportovima,što im olakšava put da pronađu sport koji najviše odgovara njihovim sposobnostima. Obavezan deo Programa su vežbe za prevenciju deformiteta kičmenog stuba,stopala,grudnog koša,nogu,vežbe disanja…Najvažnije je da se sve to radi igrajući se na treningu. Smeh,graja i radost dece mora biti prisutna svih 45 minuta,koliko promočas traje. Obavezno je testitanje i praćenje razvoja deteta tokom programa.

TRENERI SU PROFESORI FIZIČKOG VASPITANjA I APSOLVENTI FAKULTETA FIZIČKE KULTURE KOJI RADE UZ  MENTORA. Ove godine će nam u radu pomoći i zdravstveni radnici,  za korektivne vežbe sa decom koji imaju iskustva u radu sa fizijatrom,te će nam svoje iskustvo preneti i u škole i vrtiće. Sistematskim pregledima utvrđeno je da većina dece u ranom školskom dobu ima deformitete …moramo stati na put tome i naučiti našu decu da se okrenu zdravom životu,ali to možemo samo zajedno!

Sve je obezbeđeno uz pomoć lokalne samouprave uz angažovanje Sportskog saveza opštine Odžaci, obrazovnih institucija u opštini i sportskih organizacija sa teritorije opštine Odžaci Vaše je samo da dovedete svoje dete ili još bolje da i Vi vežbate sa nama.

Sve dodatne  informacije možete dobiti na  br. 065-8-743-891  Jelena Ignjatić -koordinator programa.

Podelite sadržaj ...