Slobodan Boškan posetio Sportski savez opštine Odžaci

U okviru obilaska lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine, predsednik Sportskog saveza Vojvodine (SSV) Slobodan Boškan i generalni sekretar SSV Mladen Stojšin posetili su u četvrtak, 9. novembra, lokalnu samoupravu u Odžacima i Sportski savez opštine Odžaci.

U zgradi lokalne samouprave goste je primio zamenik predsednice opštine Miroslav Kondić, a sastanku je prisustvovao član Opštinskog veća zadužen za sport Nebojša Nikolić, kao i predstavnici Sportskog saveza opštine Odžaci Jelena Ignjatić i Mihajlo Sujer.

Domaćini su čelne ljude vojvođanskog saveza upoznali sa funkcionisanjem Sportskog saveza opštine Odžaci koji okuplja 35 članica, sportskih klubova, organizacija i udruženja i čijim programima je obuhvaćeno više od dve hiljade sportista i rekreativaca.

– Bili smo počastvovani posetom Slobodana Boškana, velika je čast da nam dođe jedan vrhunski sportista, a sada i visoki sportski funkcioner. Imamo razumevanje i zaista dobru saradnju sa Sportskim savezom Vojvodine. Pružili su podršku svemu što mi radimo, ukazali smo na određene probleme sa kojima se susrećemo i zajedno sa lokalnom samoupravom radi se na rešavanju tih problema – kaže sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci Mihajlo Sujer.

Nekadašnji odbojkaški reprezentativac, krajem juna ove godine je izabran za predsednika SSV i kao jedan od prioriteta u svom radu postavio je jačanje Saveza kao institucije u cilju napretka sporta u Vojvodini.

Slobodan Boškan je istakao da je cilj posete Odžacima pružanje podrške Sportskom savezu opštine Odžaci. Prvi čovek vojvođanskog saveza pohvalio je programe koje opštinski Sportski savez realizuje u cilju popularizacije sporta kod mladih.

– Sport u opštini Odžaci se razvija, a od predsednika SSV pre svega smo tražili podršku u smislu da od granskih saveza na pokrajinskom nivou dobijamo organizaciju velikih sportskih manifestacija, kako bismo još bolje promovisali sport u našoj sredini i našu lokalnu samoupravu koja je sposobna da organizuje takve manifestacije vrhunskog tipa na nivou Vojvodine, pa i Srbije – ističe Mihajlo Sujer.

Krenula nova sezona Besplatne školice sporta

Besplatna školica sporta, program koji Sportski savez opštine Odžaci realizuje uz podršku lokalne samouprave i u saradnji sa školama, nastavljen je i u školskoj 2017/2018. godini.

Program je namenjen učenicima nižih razreda, a iako su treninzi već počeli i oformljene su grupe, roditelji još uvek mogu da prijave svoje dete. Sa najmlađima rade profesori fizičkog vaspitanja, a treninzi su prilagođeni uzrastu dece.

Prema rečima sekretara opštinskog Sportskog saveza Mihajla Sujera, program Besplatna školica sporta je jedinstven u Vojvodini u formatu kako se sprovodi u opštini Odžaci, a značajan je zbog pravilnog rasta i razvoja dece.

Fizička aktivnost pozitivno deluje ne samo na motorički već i na celokupni psihofizički rast i razvoj dece, ističe Sujer.

– Program je visoko ocenjen od strane stručnjaka, a trenutno je uključeno više od 500 korisnika. U okviru Besplatne školice sporta, realizuje se i program “Mama i dete – treniramo zajedno”, gde u početnim i krajnjim delovima treninga deca zajedno treniraju sa majkama. Ideja o nadogradnji Besplatne školice sporta je potekla od predsednice Sportskog saveza Jelene Ignjatić, ona je napravila model treninga i mislim da on daje dobre rezultate – kaže sekretar Sportskog saveza.

 

Iako je od presudnog značaja za pravilan rast i razvoj deca su danas nedovoljno fizička aktivna i zato iz Sportskog saveza opštine Odžaci pozivaju najmlađe da se uključe u Besplatnu školicu sporta, bez obzira da li se bave nekim sportom ili ne.

Raspored školica po naseljenim mestima može se videti na Fejsbuk stranici Sportski savez opštine Odžaci. Za više informacija o svim programima zainteresovani se mogu obratiti Jeleni Ignjatić (065/874-3891) ili Mihajlu Sujeru (065/905-2507).

Počeo sa radom sajt Sportskog saveza opštine Odžaci

Sportski savez opštine Odžaci je pokrenuo i svoj sajt na adresi www.sportodzaci.rs. Na sajtu su objavljene osnovne informacije o Savezu i njegovim članicama.

Opštinski Sportski savez će na svojoj internet prezentaciji objavljivati aktuelne informacije o radu Saveza i vesti iz odžačkog sporta.

Izvor: ico.rs

Podelite sadržaj ...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *