Poletarci učesnici prvog festivala sporta

U dvorištu centralnog objekta vrtića u Odžacima danas je održan Festival sporta koji je Predškolska ustanova “Poletarac” organizovala u saradnji sa Sportskim savezom opštine Odžaci.

Deca iz svih pripremno predškolskih i starijih grupa iz Odžaka pokazala su svoju spretnost i veštinu na poligonima prilagođenim njihovom uzrastu, navijala i bodrila svoje drugare.

Sa mališanima su na poligonima radili diplomirani nastavnici fizičkog vaspitanja koji su kao treneri angažovani u besplatnoj školici sporta opštinskog Sportskog saveza, navodi direktorica Predškolske ustanove “Poletarac” Jelena Selak.

– Predškolska ustanova “Poletarac” je ove godine u svoj godišnji plan, pored dva festivala koja realizujemo unazad par godina, Festivala knjige u oktobru i Muzičkog festivala, uvrstila i Festival sporta. Ovo je prvi u nizu sportskih festivala koji će se u toku školske 2018/2019. godine realizovati u našoj ustanovi. Sportski savez nam je izašao u susret i zajedno smo napravili plan, a cilj nam je kroz ovaj i naredne festivale vršimo promociju zdravog života i promociju sporta na najranijem uzrastu – kaže Selak.

Predsednica Sportskog saveza opštine Odžaci Jelena Ignjatić ističe da bi kod dece od najmlađeg uzrasta trebalo razvijati sportski duh i navikavati ih da se bave fizičkom aktivnošću. Sportski savez na tome aktivno radi kroz svoju besplatnu školicu sporta, zajedno sa sportskim klubovima i školama sporta.

– Sportski savez u saradnji sa “Poletarcem” promoviše sport kod dece predškolskog i mlađeg uzrasta kroz našu besplatnu školicu sporta u koju smo se trudili da uključimo što više dece. Fizička aktivnost je značajna za pravilan rast i razvoj dece i trudićemo se da ovakve aktivnosti organizujemo bar jednom mesečno. Moram istaći i da su vrtići u ostalim mestima naše opštine takođe uključeni u besplatnu školicu sporta – kaže Ignjatić.

Kada se deca takmiče nema poraženih, svi su pobednici, a poletarci su po završetku takmičenja zajedno slavili pobedu i radovali se medaljama koje su im podelili treneri i vaspitači. (Izvor: ico.rs)

Podelite sadržaj ...

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *