Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio opštinu Odžaci

Podelite sadržaj ...

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je tokom posete opštini Odžaci sa predstavnicima lokalne samouprave i sportskim funkcionerima razgovarao o razvoju sporta i primeni omladinske politike, a uručio je i donaciju u sportskoj opremi.
Ukazao je i na važnu ulogu sporta u afirmaciji pozitivnih vrednosti i zdravog načina života kod mladih
– Nastavljamo akciju doniranja sportske opreme i rekvizita širom Srbije. Nama je ideja da kroz obnovu sportskih rekvizita i putem donacija osnovnim školama podstaknemo da deca još više zavole sport, da uđu u sistem sporta, da se bave sportom i da sport bude njihov izbor. Želimo da pomognemo i obnovu školskih sportskih sala kako bi bili kvalitetniji časovi fizičkog vaspitanja, a sportski klubovi iz lokalnih sredina imali bolje uslove za rad rekao je ministar Udovičić.
Istakao je da Ministarstvo omladine i sporta želi da podstakne lokalne samouprave da razvijaju i omladinski sektor, da se otvore kancelarije za mlade i da se na taj način omogući mladima da aktivnije učestvuju u društvenom životu lokalne zajednice i kvalitetnije provode svoje slobodno vreme. 
Ministar Udovičić je iskoristio ovu priliku da se upozna sa aktuelnim stanjem i postojećim izazovima u razvoju sistema sporta i primeni omladinske politike u opštini, te kako ministarstvo može pozitivno da utiče na stvaranje što boljih uslova za bavljenje sportom, naročito na školskom i rekreativnom nivou.
U razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave i sportskih organizacija istaknuta je i važnost unapređenja stanja sportske infrastrukture, bitne za takmičarski sport i organizaciju sportskih manifestacija.
Za opštinu Odžaci jedan od glavnih prioriteta u oblasti omladinske i sportske politike jeste unapređenje položaja mladih, podrška razvoju sporta i aktivnostima sportskih organizacija i klubova.
– Iz budžeta opštine za razvoj sporta i omladine izdvajamo na godišnjem nivou nešto manje od 60 miliona dinara, a za funkcionisanje Sportskog saveza 19 miliona dinara, što su značajna sredstva za jednu lokalnu samoupravu kao što je opština Odžaci. U okviru tog finansiranja podržavamo pre svega školski sport, jer želimo da što više školske dece uključimo u sport, ali podržavamo i sve sportske organizacije i klubove tako što finansiramo njihove godišnje programe i takmičenja rekla je predsednica opštine Latinka Vasiljković.

Detaljnije na ico.rs